Pap Erika-Nóra, Rus Annamária: Teszteld magad!

25.00 RON

Nincs készleten

Küldj e-mailt amint elérhető     Hozzáadás a kedvencekhez     Ellenőrizd a szállítási időt Összehasonlítom    

Kiegészítő termékek

  • Orbán Julianna Enikő: Felmérő és ösztönző matek - Tesztek képességvizsgára készülőknek
    Orbán Julianna Enikő: Felmérő és ösztönző matek - Tesztek képességvizsgára készülőknek

    17.50 RON
  • ​Pap Erika-Nóra: Mindentudó magyar
    ​Pap Erika-Nóra: Mindentudó magyar

    7.50 RON

Pap Erika-Nóra, Rus Annamária: Teszteld magad!

Feladatsorok magyar képességvizsgára készülőknek

20 feladatsor megoldási útmutatóval a Tanügyminisztérium 2021.11.01. tételmodellje alapján

Gyakorlófüzetünkkel segítséget szeretnénk nyújtani a VIII. osztályos tanulók záróvizsgára való felkészüléséhez. De füzetünket nem csupán ők használhatják, lapozhatják, hanem mindazok, akik a szövegértés és szövegalkotás terén szeretnék képességüket fejleszteni.

Munkafüzetünket az érvényben levő vizsgaprogram szerint állítottuk össze, amely a 393/28.02.2017. számmal jóváhagyott Magyar nyelv és irodalom tanterv alapján készült. A 20 feladatlap tételszerkezete megegyezik a kimeneti követelményrendszer alapján összeállított mintatétel szerkezetével és feladattípusaival. Ennek megfelelően két szöveghez kapcsolódnak a változatos feladatok: az első esetében információkat kell kikeresniük a tanulóknak a szövegből, adatokat párosítani, megállapítani, hogy az állítások igazak vagy hamisak, összefoglalni a szöveg tartalmát, szavakat értelmezni, bekarikázni vagy kiírni a helyes válasz betűjelét stb., valamint nyelvi ismereteiket kell felhasználniuk a feladatok megoldása során. A második résznél főként a szövegalkotás kerül előtérbe, hisz például véleményt kell kifejteniük, szereplőket kell jellemezniük, a történetet kell folytatniuk, vagy különböző szövegtípusokat kell alkotniuk.

Mivel a szövegértés ma minden szövegtípust érint, így mi is arra törekedtünk a szövegértelmezési feladatok megfogalmazásakor, hogy változatos szövegtípusokat vonultassunk fel. De azt is szem előtt tartottuk, hogy a szövegek ne csupán kellékek legyenek a feladatsorokban, hanem azok megfeleljenek a diákok igényeinek, felkeltsék érdeklődésüket.

Jó munkát, kellemes felkészülést és sikeres záróvizsgát kívánunk!

A szerzők

Formátum: A4

Oldalszám: 168

 
Pap Erika-Nóra, Rus Annamária: Teszteld magad! Feladatsorok magyar képességvizsgára készülőknek 20 feladatsor megoldási útmutatóval a Tanügyminisztérium 2021.11.01. tételmodellje alapján Gyakorlófüzetünkkel segítséget szeretnénk nyújtani a VIII. osztályos tanulók záróvizsgára való felkészüléséhez. De füzetünket nem csupán ők használhatják, lapozhatják, hanem mindazok, akik a szövegértés és szövegalkotás terén szeretnék képességüket fejleszteni. Munkafüzetünket az érvényben levő vizsgaprogram szerint állítottuk össze, amely a 393/28.02.2017. számmal jóváhagyott Magyar nyelv és irodalom tanterv alapján készült. A 20 feladatlap tételszerkezete megegyezik a kimeneti követelményrendszer alapján összeállított mintatétel szerkezetével és feladattípusaival. Ennek megfelelően két szöveghez kapcsolódnak a változatos feladatok: az első esetében információkat kell kikeresniük a tanulóknak a szövegből, adatokat párosítani, megállapítani, hogy az állítások igazak vagy hamisak, összefoglalni a szöveg tartalmát, szavakat értelmezni, bekarikázni vagy kiírni a helyes válasz betűjelét stb., valamint nyelvi ismereteiket kell felhasználniuk a feladatok megoldása során. A második résznél főként a szövegalkotás kerül előtérbe, hisz például véleményt kell kifejteniük, szereplőket kell jellemezniük, a történetet kell folytatniuk, vagy különböző szövegtípusokat kell alkotniuk. Mivel a szövegértés ma minden szövegtípust érint, így mi is arra törekedtünk a szövegértelmezési feladatok megfogalmazásakor, hogy változatos szövegtípusokat vonultassunk fel. De azt is szem előtt tartottuk, hogy a szövegek ne csupán kellékek legyenek a feladatsorokban, hanem azok megfeleljenek a diákok igényeinek, felkeltsék érdeklődésüket. Jó munkát, kellemes felkészülést és sikeres záróvizsgát kívánunk! A szerzők Formátum: A4 Oldalszám: 168  
Iratkozz fel a(z) Corvin Webbolt hírlevelére
A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Válassz valutát
Kedvencek
nowishlist
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek