Pap Erika-Nóra, Rus Annamária: Teszteld magad! ÚJ kiadás!

17.50 RON


Hozzáadás a kedvencekhez     Ellenőrizd a szállítási időt

Pap Erika-Nóra, Rus Annamária: Teszteld magad!

ÚJ kiadás!

Feladatsorok magyar képességvizsgára készülőknek

20 feladatsor megoldási útmutatóval a Tanügyminisztérium 2021.11.01. tételmodellje alapján

Gyakorlófüzetünkkel segítséget szeretnénk nyújtani a VIII. osztályos tanulók záróvizsgára való felkészüléséhez. De füzetünket nem csupán ők használhatják, lapozhatják, hanem mindazok, akik a szövegértés és szövegalkotás terén szeretnék képességüket fejleszteni.

Munkafüzetünket az érvényben levő vizsgaprogram szerint állítottuk össze, amely a 393/28.02.2017. számmal jóváhagyott Magyar nyelv és irodalom tanterv alapján készült. A 20 feladatlap tételszerkezete megegyezik a kimeneti követelményrendszer alapján összeállított mintatétel szerkezetével és feladattípusaival. Ennek megfelelően két szöveghez kapcsolódnak a változatos feladatok: az első esetében információkat kell kikeresniük a tanulóknak a szövegből, adatokat párosítani, megállapítani, hogy az állítások igazak vagy hamisak, összefoglalni a szöveg tartalmát, szavakat értelmezni, bekarikázni vagy kiírni a helyes válasz betűjelét stb., valamint nyelvi ismereteiket kell felhasználniuk a feladatok megoldása során. A második résznél főként a szövegalkotás kerül előtérbe, hisz például véleményt kell kifejteniük, szereplőket kell jellemezniük, a történetet kell folytatniuk, vagy különböző szövegtípusokat kell alkotniuk.

Mivel a szövegértés ma minden szövegtípust érint, így mi is arra törekedtünk a szövegértelmezési feladatok megfogalmazásakor, hogy változatos szövegtípusokat vonultassunk fel. De azt is szem előtt tartottuk, hogy a szövegek ne csupán kellékek legyenek a feladatsorokban, hanem azok megfeleljenek a diákok igényeinek, felkeltsék érdeklődésüket.

Jó munkát, kellemes felkészülést és sikeres záróvizsgát kívánunk!

A szerzők

Formátum: A4

Oldalszám: 168

Pap Erika-Nóra, Rus Annamária: Teszteld magad!ÚJ kiadás!Feladatsorok magyar képességvizsgára készülőknek20 feladatsor megoldási útmutatóval a Tanügyminisztérium 2021.11.01. tételmodellje alapjánGyakorlófüzetünkkel segítséget szeretnénk nyújtani a VIII. osztályos tanulók záróvizsgára való felkészüléséhez. De füzetünket nem csupán ők használhatják, lapozhatják, hanem mindazok, akik a szövegértés és szövegalkotás terén szeretnék képességüket fejleszteni. Munkafüzetünket az érvényben levő vizsgaprogram szerint állítottuk össze, amely a 393/28.02.2017. számmal jóváhagyott Magyar nyelv és irodalom tanterv alapján készült. A 20 feladatlap tételszerkezete megegyezik a kimeneti követelményrendszer alapján összeállított mintatétel szerkezetével és feladattípusaival. Ennek megfelelően két szöveghez kapcsolódnak a változatos feladatok: az első esetében információkat kell kikeresniük a tanulóknak a szövegből, adatokat párosítani, megállapítani, hogy az állítások igazak vagy hamisak, összefoglalni a szöveg tartalmát, szavakat értelmezni, bekarikázni vagy kiírni a helyes válasz betűjelét stb., valamint nyelvi ismereteiket kell felhasználniuk a feladatok megoldása során. A második résznél főként a szövegalkotás kerül előtérbe, hisz például véleményt kell kifejteniük, szereplőket kell jellemezniük, a történetet kell folytatniuk, vagy különböző szövegtípusokat kell alkotniuk. Mivel a szövegértés ma minden szövegtípust érint, így mi is arra törekedtünk a szövegértelmezési feladatok megfogalmazásakor, hogy változatos szövegtípusokat vonultassunk fel. De azt is szem előtt tartottuk, hogy a szövegek ne csupán kellékek legyenek a feladatsorokban, hanem azok megfeleljenek a diákok igényeinek, felkeltsék érdeklődésüket. Jó munkát, kellemes felkészülést és sikeres záróvizsgát kívánunk! A szerzők Formátum: A4Oldalszám: 168
A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Válassz valutát
Kedvencek
nowishlist
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Manage Personal Data