​Székely Zoltán: Fizikaland

6.00 RON
Kategóriák: VII. osztály

160 oldal + 32 / méret: 15 x 21 cm / Akciós ára: 6,00 lej

Teller Ede egyik gyönyörű könyve A fizika nagyszerű, mert egyszerű, amelyben a világhírű tudós a fizikával való foglalkozásból fakadó örömét osztja meg az olvasóval elbűvölő stílusban. Rögtön a könyv elején egy személyes élményről számol be, amely szerint valamikor 1928-ban barátjával, Wigner Jenővel együtt meghallgatták Berlinben Einstein egyik előadását. Az élményről a tudós sajátos humorával számol be:

„Az első 30 másodpercben mindent kitűnően értettem. Aztán egyre kevesebbet és kevesebbet. Csakhamar semmit. Az előadás után néhányan sétálni mentünk a berlini Állatkertbe. A nap ragyogott és én lógattam az orromat. Jenő megkérdezte: »Mi a baj?« Én nem kerteltem. Azt mondtam: »Nagyon buta vagyok.« Ha Jenő akkor az ellenkezőjéről akart volna meggyőzni, az nem segített volna. De Jenő ezt mondta: »Igen, igen. A butaság általános emberi tulajdonság.«” Ennek a munkafüzetnek, de az egész általános iskolai fizikaoktatásnak a célja a butaság korlátozása, a köd eloszlatása megannyi csillogó szemű tizenéves fejében. A tudomány csíráinak felvillantása, hogy aztán megfelelő földbe kerülve szárba szökkenjenek, és bő termést hozzanak. Nem könnyű feladat, de kitartó érdeklődéssel, szorgalommal el lehet érni.

160 oldal + 32 / méret: 15 x 21 cm / Akciós ára: 6,00 lej Teller Ede egyik gyönyörű könyve A fizika nagyszerű, mert egyszerű, amelyben a világhírű tudós a fizikával való foglalkozásból fakadó örömét osztja meg az olvasóval elbűvölő stílusban. Rögtön a könyv elején egy személyes élményről számol be, amely szerint valamikor 1928-ban barátjával, Wigner Jenővel együtt meghallgatták Berlinben Einstein egyik előadását. Az élményről a tudós sajátos humorával számol be:„Az első 30 másodpercben mindent kitűnően értettem. Aztán egyre kevesebbet és kevesebbet. Csakhamar semmit. Az előadás után néhányan sétálni mentünk a berlini Állatkertbe. A nap ragyogott és én lógattam az orromat. Jenő megkérdezte: »Mi a baj?« Én nem kerteltem. Azt mondtam: »Nagyon buta vagyok.« Ha Jenő akkor az ellenkezőjéről akart volna meggyőzni, az nem segített volna. De Jenő ezt mondta: »Igen, igen. A butaság általános emberi tulajdonság.«” Ennek a munkafüzetnek, de az egész általános iskolai fizikaoktatásnak a célja a butaság korlátozása, a köd eloszlatása megannyi csillogó szemű tizenéves fejében. A tudomány csíráinak felvillantása, hogy aztán megfelelő földbe kerülve szárba szökkenjenek, és bő termést hozzanak. Nem könnyű feladat, de kitartó érdeklődéssel, szorgalommal el lehet érni.
A kosár tartalma

A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Válassz valutát
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek Manage Personal Data