Befőzés - 10 év válogatott finomságai

22.50 RON


Hozzáadás a kedvencekhez     Ellenőrizd a szállítási időt Összehasonlítom    

Kiegészítő termékek

  • Legjobb receptek: Torták - 10 év válogatott finomságai
    Legjobb receptek: Torták - 10 év válogatott finomságai

    19.00 RON -30%
    13.30 RON
Kategóriák: GASZTRO Gasztrokönyvek

Befőzés - 10 év válogatott finomságai

A gondoskodó gazdasszony számára ma is a szerettei a legfontosabbak

A hűtőszekrények és mélyhűtő berendezések előtti világban a téli élelmezés nem is volt olyan egyszerű. Bár megvolt a mindennapi betevő (a kritikus időket leszámítva), az étkezés egyhangúbb volt abból a szempontból, hogy gyümölcs, friss zöldség nem igazán volt elérhető. Akkoriban a szezonzöldségek és -gyümölcsök csak érési időben kerültek asztalra. Természetes hogy az akkoriak is igyekeztek megőrizni a termésekből aszalással, sózással, befőzéssel.

Érdekes lenne elgondolkodni azon, hogy a modern kor beköszöntével, amikor könnyen hozzájuthatunk a boltok polcain a különféle befőttekhez, lekvárokhoz, savanyúságokhoz és zöldséges készítményekhez, mégis miért vesszük a fáradságot, és gyürkőzünk neki már kora tavasszal az eltevési időszaknak. Hiszen ha meggondoljuk, semmivel sem jövünk ki olcsóbban, ha mindent meg kell vásárolnunk: drága a cukor, a gyümölcs, a gáz vagy elektromos áram, de még a fa is, amivel hőkezeljük az eltevéseinket. Vajon milyen belső ösztön hajt mégis minket arra, hogy munka után, a nyári kánikulában a konyhában izzadjunk csak azért, hogy aztán a homlokunkat törölgetve gyönyörködjünk abban, ahogy a kamra telik?

A magyarázat mindenképp a gondoskodó énünkben van. Abban a részünkben, amely még emlékszik a gyermekkor édes ízeire, a maszatosan elfogyasztott lekváros kenyérre két játék közben vagy a meggybefőttre, amit édesanyánk, nagymamánk olyankor bontott fel, ha lázasak voltunk – ettől is olyan különleges ez a finomság, és ezt az érzést szeretnénk továbbadni, biztosítani gyermekeink, unokáink számára.

A mai kor gazdasszonya ugyanolyan gondoskodó, mint az édesanyja, a nagymamája. Örömmel, büszkességel tölti el, ha ránéz saját keze munkájára, aminek a valódi értéke tényleg a beleadott munkában van. Hiába találjuk rogyásig megpakolva a boltokat, az otthoni tele kamra függetlenségérzést ad, ami a háziasszony számára biztonságérzetet kölcsönöz. Nem beszélve arról, milyen öröm, amikor azt látjuk, hogy szeretteink jóízűen fogyasztják a tutira adalékanyag-mentes finomságokat.

Ezekkel a gondolatokkal kívánunk kedves olvasóink számára eredményes befőzési időszakot, amihez mi ezúttal ezzel a könyvecskével járulunk hozzá, remélve, hogy sok-sok izgalmas ötletet találnak garantáltan kipróbált receptjeink között.

Mérete: 21x26 cm

Oldalszám: 160


Kiváló
Ditke Ellenőrzött vásárló 2022-07-08

Hasznos, okos, ajánlom megvételre, mint az Erdélyi Konyha összes kiadványát.
Befőzés - 10 év válogatott finomságai A gondoskodó gazdasszony számára ma is a szerettei a legfontosabbak A hűtőszekrények és mélyhűtő berendezések előtti világban a téli élelmezés nem is volt olyan egyszerű. Bár megvolt a mindennapi betevő (a kritikus időket leszámítva), az étkezés egyhangúbb volt abból a szempontból, hogy gyümölcs, friss zöldség nem igazán volt elérhető. Akkoriban a szezonzöldségek és -gyümölcsök csak érési időben kerültek asztalra. Természetes hogy az akkoriak is igyekeztek megőrizni a termésekből aszalással, sózással, befőzéssel. Érdekes lenne elgondolkodni azon, hogy a modern kor beköszöntével, amikor könnyen hozzájuthatunk a boltok polcain a különféle befőttekhez, lekvárokhoz, savanyúságokhoz és zöldséges készítményekhez, mégis miért vesszük a fáradságot, és gyürkőzünk neki már kora tavasszal az eltevési időszaknak. Hiszen ha meggondoljuk, semmivel sem jövünk ki olcsóbban, ha mindent meg kell vásárolnunk: drága a cukor, a gyümölcs, a gáz vagy elektromos áram, de még a fa is, amivel hőkezeljük az eltevéseinket. Vajon milyen belső ösztön hajt mégis minket arra, hogy munka után, a nyári kánikulában a konyhában izzadjunk csak azért, hogy aztán a homlokunkat törölgetve gyönyörködjünk abban, ahogy a kamra telik? A magyarázat mindenképp a gondoskodó énünkben van. Abban a részünkben, amely még emlékszik a gyermekkor édes ízeire, a maszatosan elfogyasztott lekváros kenyérre két játék közben vagy a meggybefőttre, amit édesanyánk, nagymamánk olyankor bontott fel, ha lázasak voltunk – ettől is olyan különleges ez a finomság, és ezt az érzést szeretnénk továbbadni, biztosítani gyermekeink, unokáink számára. A mai kor gazdasszonya ugyanolyan gondoskodó, mint az édesanyja, a nagymamája. Örömmel, büszkességel tölti el, ha ránéz saját keze munkájára, aminek a valódi értéke tényleg a beleadott munkában van. Hiába találjuk rogyásig megpakolva a boltokat, az otthoni tele kamra függetlenségérzést ad, ami a háziasszony számára biztonságérzetet kölcsönöz. Nem beszélve arról, milyen öröm, amikor azt látjuk, hogy szeretteink jóízűen fogyasztják a tutira adalékanyag-mentes finomságokat. Ezekkel a gondolatokkal kívánunk kedves olvasóink számára eredményes befőzési időszakot, amihez mi ezúttal ezzel a könyvecskével járulunk hozzá, remélve, hogy sok-sok izgalmas ötletet találnak garantáltan kipróbált receptjeink között. Mérete: 21x26 cm Oldalszám: 160
Iratkozz fel a(z) Corvin Webbolt hírlevelére
A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Válassz valutát
Kedvencek
nowishlist
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek