KERTész Kalendárium 2023-2024

25.00 RON


Hozzáadás a kedvencekhez     Ellenőrizd a szállítási időt Összehasonlítom    

Kiegészítő termékek

  • Schönberg Éva: A darázsgarázs és egyéb zöldmesék
    Schönberg Éva: A darázsgarázs és egyéb zöldmesék

    29.00 RON
Kategóriák: KERTész

KERTész Kalendárium 2023-2024

Beköszöntő a 2023-2024-es Kert-ész Kalendáriumhoz

Valamikor a távoli múltban, mikor még sokkal egyszerűbb volt az élet, a hetek-hónapok múlását (amikor egyáltalán már számon tartották) jórészt a mezei munkák menete szabta meg, jelezte előre, úgyhogy a dologtalan téli időszakot nem is nagyon méricskélték, eltelt az magától is. Még ama városalapító Romulus király idején kiokoskodott kalendáriumban sem volt több tíz hónapnál, igaz, azoknak legalább már volt nevük, jeles rómaiak, istenek után kapták s viselik ma is, ahogy az akkori évkezdő hónap, a március például, a harcos Mars tiszteletére.
A római naptárban tehát még nem is volt olyan, hogy január. Igaz, február sem.
Csak amikor jóval később, Kr. e. 700 körül, a naptárreform idején megszületett a tizenkét hónapos holdnaptár, ebbe előbb tizenegyedik és tizenkettedik hónapként iktatták be Ianuarius és Februarius néven az új téli hónapokat, és újabb több száz év elmúltával került át az évkezdet is január első napjára.
Nem véletlen tehát, hogy az első Kert-ész kalendárium is márciusban mutatkozik be a kedves Olvasónak, ezzel is tisztelegve valaha élt földművelő eleink emléke előtt. A mai kertészember amúgy sem számolja másképp az év múlását, mint az elődök. Beindul az élet akkor, amikor már rá lehet menni a párálló talajra, az a kis téli hidegben metszegetés még csak ujjgyakorlat, az igazi évkezdet pedig az, amikor elő lehet szedni a kapát-gereblyét, melegen omlik az ágyás földje, szórhatók a magvak, és emberpróbáló gyönyörűséges teherként minden kerti munka egyszerre szakad rá a kertészre.
Ehhez a kertszabta hónapszámláláshoz kínál jelen kiadványunk olvasnivalót, érdekességet, tanácsot és szórakozást, ebben is követve a múlt becsülni való hagyományát, melynek szellemében egy háztartásban, ha egyéb könyvféle nem is volt, a Biblián túl egy kalendárium azért mindig akadt, abból kiolvashatott az emberfia mindent, amit tudni érdemes.

Szőke Edit

Formátuma: A5

Oldalszám: 336
Erkölcsiu kötelesség tőlük vásárolni
Magdolna Ellenőrzött vásárló 2023-02-19

Nagyon olcsó,megbízható és minőségi szolgáltatást nyújtanak, azt csak elképzelni tudom ( és honi tapasztalataimra alapozom),hogy mindezt milyen nehézségek árán teszik.További erőt,kitartást kívánok!kalendarium
maria Ellenőrzött vásárló 2023-03-05

remek szep kiallitasuPaingeni nr. 233
Róza Ellenőrzött vásárló 2023-11-01

Nagyon sok érdekes és hasznos dolgot olvastm belőle.
KERTész Kalendárium 2023-2024 Beköszöntő a 2023-2024-es Kert-ész Kalendáriumhoz Valamikor a távoli múltban, mikor még sokkal egyszerűbb volt az élet, a hetek-hónapok múlását (amikor egyáltalán már számon tartották) jórészt a mezei munkák menete szabta meg, jelezte előre, úgyhogy a dologtalan téli időszakot nem is nagyon méricskélték, eltelt az magától is. Még ama városalapító Romulus király idején kiokoskodott kalendáriumban sem volt több tíz hónapnál, igaz, azoknak legalább már volt nevük, jeles rómaiak, istenek után kapták s viselik ma is, ahogy az akkori évkezdő hónap, a március például, a harcos Mars tiszteletére.A római naptárban tehát még nem is volt olyan, hogy január. Igaz, február sem.Csak amikor jóval később, Kr. e. 700 körül, a naptárreform idején megszületett a tizenkét hónapos holdnaptár, ebbe előbb tizenegyedik és tizenkettedik hónapként iktatták be Ianuarius és Februarius néven az új téli hónapokat, és újabb több száz év elmúltával került át az évkezdet is január első napjára.Nem véletlen tehát, hogy az első Kert-ész kalendárium is márciusban mutatkozik be a kedves Olvasónak, ezzel is tisztelegve valaha élt földművelő eleink emléke előtt. A mai kertészember amúgy sem számolja másképp az év múlását, mint az elődök. Beindul az élet akkor, amikor már rá lehet menni a párálló talajra, az a kis téli hidegben metszegetés még csak ujjgyakorlat, az igazi évkezdet pedig az, amikor elő lehet szedni a kapát-gereblyét, melegen omlik az ágyás földje, szórhatók a magvak, és emberpróbáló gyönyörűséges teherként minden kerti munka egyszerre szakad rá a kertészre.Ehhez a kertszabta hónapszámláláshoz kínál jelen kiadványunk olvasnivalót, érdekességet, tanácsot és szórakozást, ebben is követve a múlt becsülni való hagyományát, melynek szellemében egy háztartásban, ha egyéb könyvféle nem is volt, a Biblián túl egy kalendárium azért mindig akadt, abból kiolvashatott az emberfia mindent, amit tudni érdemes.Szőke Edit Formátuma: A5 Oldalszám: 336
Iratkozz fel a(z) Corvin Webbolt hírlevelére
A kosár tartalma
Empty cart icon
A kosarad üres
Részösszeg: RON
A szállítási díj és a kedvezményes kód a rendelési űrlapnál lesz kiszámítva
Rendelés leadása
Válassz nyelvet
Válassz valutát
Kedvencek
nowishlist
Adatvédelmi tájékoztató Általános szerződési feltételek